Περί καινών, κενών και εν γένει δαιμονίων της δικαιοσύνης


Νέα Δικηγορία, Τώρα !

Είναι κοινός τόπος ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο έτσι, αλλά και κάθε φορά που επιχειρείται οποιαδήποτε αλλαγή της, βρισκόμαστε να υπερασπιζόμαστε αυτό που δεν πάει άλλο. Στην περίπτωση των Δικηγορικών Συλλόγων αυτό βρίσκει την απόλυτη δικαίωσή του, αντανακλώντας το στη συνέχεια και στον ευρύτερο χώρο της δικαιοσύνης και της οικονομίας. Ο χώρος των δικηγόρων εδώ και καιρό ασφυκτιά εντός των μορφών και δομών διάρθρωσης της δικαιοσύνης και του επαγγέλματος. Μορφών, που αντιστοιχούν στα δεδομένα των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ασφυκτιά επίσης από την έλλειψη εθνικής διάρθρωσής του, τη στιγμή που η δικηγορία τοις πράγμασι ασκείται σε εθνικό επίπεδο. Θεσμικές και υποκειμενικές αδυναμίες έχουν φέρει την κατάσταση σε επικίνδυνο σημείο πια, με ανομολόγητο επίδικο τη μορφή του επαγγέλματος στη μεταμνημονιακή εποχή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αναφέρομαι στην επιλογή του δημοψηφίσματος που διεξάγεται πανελλαδικά επί διήμερον, με βασικό του ερώτημα το «ναι» ή το «όχι» στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 351 επιπλέον λέξεις

Advertisements

About dora tsikardani

Ντόρα Τσικαρδάνη, δικηγόρος. Αρχής γενομένης από τον «Ρήγα Φεραίο», κάπου στα τέλη του 1982, ξεκίνησα την διαδρομή μου στις λεωφόρους και τα σοκάκια της αριστεράς, πάντα κινούμενη στην περιοχή της ανανεωτικής τοιαύτης. Σήμερα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Απεχθάνομαι τους ολοκληρωτισμούς πάσης φύσεως. Μου είναι αδιάφορες οι καθαρότητες, προτιμώ τα υβρίδια.
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s